Tüp Bebek Tedavisinde Başarı

Tüp bebek tedavisi, genellikle çiftlerin uzun süreli doğal yolla gebelik denemelerinin ardından başvurdukları bir yöntemdir. Doğal yolla gebelikle karşılaştırıldığında elbette ki, tüp bebek tedavisi maddi ve manevi açılardan yorucu, zorlayıcı olmaktadır. Bu bakımdan ruhen, bedenen ve maddi açıdan birtakım gereklilikleri olan bu tüp bebek tedavisinden mümkün olan en başarılı sonucu…

Devamını Oku

Kadınlarda Yumurta Dondurma Kime Ne Zaman Uygulanmalı?

Gebelik şansı en fazla 20-30 yaş civarlarında iken bu şans 30’lu yaşlardan itibaren giderek azalmakta, 35 yaşından sonra ise çok belirgin ve anlamlı olarak düşmektedir. 40’lı yaşlarda daha da azalırken 45 yaşında hamile kalabilmek nerede ise imkansız hale gelmektedir. Yaşla birlikte yumurtaların kalitesi azalmakta, kromozomal olarak bozuk yumurtalar üretilmektedir.Bu bozuk yumurtalar ile hamile kalındığında gebelik…

Devamını Oku

Histeroskopi

Histeroskopi rahim içine bakmanın bir yoludur. Histeroskop denilen cihaz ile rahime ait problemin teşhisi veya tedavisi yapılabilmektedir. Histeroskopi doktor muayenehanesinde veya hastanelerin ameliyathanelerinde lokal veya genel anestezi altında yapılabilen  bir operasyondur. Bazı vakalarda çok az veya hiç anestezi kullanılmaz.Histeroskopiden önce rahim ağzınızın genişletilmesi veya özel bazı aletler ile açılması gerekebilir. Takiben, histeroskop vajina, rahim ağzı ve…

Devamını Oku

Laparoskopi

Laparoskopi genel anestezi altında yapılan ve göbek deliğinden ince bir teleskopun karın içine sokularak karın içi organlarının görüntülenmesini sağlayan bir ameliyattır. Laparoskopi ile karın alt bölgesinde açılan  5 mm’lik deliklerden içeri sokulan aletler ile rahim, yumurtalık ve tüpleri ilgilendiren hastalık veya problemleri doğrudan gözlemleme ve cerrahi girişim yapma olanağı vardır. Yumurtalık kistleri, dış gebelikler, myomlar,…

Devamını Oku

HPV

HPV NEDİR (tüm detaylarıyla) HPV, ağız ve alt genital bölgeyi kaplayan deride siğil, kanser öncülü lezyonlar ve bazı kanserlere yol açan, küçük DNA grubuna ait bir virüstür. Bugün için 200’den fazla tip tanımlanmıştır. Bunların her biri kendi aralarında hafif genetik yapı farklılığı taşır. Virüsün genetik yapı farkı, sebep olacağı lezyonun yerini ve şeklini belirler. Sadece…

Devamını Oku